Kraamzorg regelen...............

Na jou inschrijving onder het kopje aanmelden zal ik contact met je opnemen. Als ik ruimte heb om jouw kraamweek te verzorgen zal je daar een bevestiging van krijgen. Er volgen een aantal stappen zoals o.a. een zorgovereenkomst, een afspraak voor een intakegesprek tussen 8 en 6 weken voor jouw uitgerekende datum. Voor korte vragen en of opmerkingen zal ik WhatsApp contact aanmaken tussen jou, jouw partner en mijzelf. Ook is het fijn als jullie mij via deze weg op de hoogte houden tijdens de laatste loodjes zodat ik mijn kraamzorgen zo goed als mogelijk kan plannen en van goede zorg kan voorzien. In de kraamweek zelf zijn onze lijnen hierdoor ook kort en hebben we dus contact wanneer nodig.

Onder aanmelden kun je een uitgebreid  aanmeld formulier vinden. Voor vragen kun je ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag kraamzorg tijdig aan!

Als zelfstandig kraamverzorgende kan ik een beperkt aantal gezinnen plaatsen.

 

Hoe is kraamzorg geregeld:

In het landelijk indicatie protocol (LIP) is vastgelegd dat ieder kraamgezin waarvan de kraamvrouw borstvoeding geeft, recht heeft op 49 uur kraamzorg. Dit is 45 uur als je kunstvoeding wilt gaan geven. De bevallingsuren, (bij een thuis bevalling), gaan niet van de kraamzorguren af. De zorg uren worden doorgaans geheel en soms deels vergoed door de zorgverzekeraar. Los hiervan geldt er een wettelijke eigenbijdrage per uur kraamzorg.

De wettelijke eigen bijdrage is € 5,10 per zorguur (2023). Het ligt aan hoe je aanvullend verzekerd bent of je deze eigenbijdrage vergoed krijgt of niet. Of je wel of niet een kraampakket krijgt of deze zelf moet regelen. Heb je evt. uitgestelde kraamzorg of couveuse zorg nodig? Deze vergoedingen lopen ook via je aanvullende verzekering. 

De kraamzorg uren worden verdeeld over 8 tot maximaal 10 dagen. De Kraamzorgdagen starten direct na de geboorte. Verblijf je in het ziekenhuis? Dan gaan er als je borstvoeding geeft 6 kraamzorguren per dag af. Bij kunstvoeding 5.5 uur per dag.

In sommige gevallen is extra zorg wenselijk. In overleg met de verloskundige worden er dan extra zorguren toegekend via het LIP formulier. Je hebt tot maximaal 10 dagen na de geboorte recht op kraamzorg. 

Als zelfstandige kan ik de inhoudelijke zorg wens samen met jou afstemmen zodat je de best afgestemde zorg krijgt! 

Mocht je buiten de uren die door de verzekeraar vergoed worden extra zorg wensen? Ook na de kraamweek en ook wanneer ik jouw kraamweek niet verzorgd hebt? Lees hieronder dan verder.

 

Ondersteuning na de kraamweek:

Mocht je buiten de uren die door de verzekeraar vergoed worden extra zorg wensen? Ook na de kraamweek en ook wanneer ik jouw kraamweek niet verzorgd heb?

Neem contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor ondersteuning na de kraamweek Graag minimaal je naam, adres, telefoonnummer en zorgvraag invullen. Ik zal hierna contact met je opnemen waarna we samen afstemmen in jou zorgvraag.

De vergoeding die ik hiervoor vraag is:

€ 50,00 per uur. Een eerste huisbezoek € 150,00 Incl. reistijd. Exclusief reiskosten.

Mijn werk gebied kun je vinden onder het kopje Werkgebied.