Kraamzorg regelen...............

In het landelijk indicatie protocol (LIP) is vastgelegd dat ieder kraamgezin waarvan de kraamvrouw borstvoeding geeft, recht heeft op 49 uur kraamzorg. Dit is 45 uur als je kunstvoeding wilt gaan geven. De bevallingsuren, (ik ben bij jullie thuisbevalling) gaan niet van de kraamzorguren af. De zorg uren worden doorgaans geheel en soms deels vergoed door de zorgverzekeraar. Los hiervan geldt er een wettelijke eigenbijdrage per uur kraamzorg.
De wettelijke eigen bijdrage is € 4,40 per zorguur (2019). Het ligt aan hoe je aanvullend verzekerd bent of je deze eigenbijdrage vergoed krijgt of niet. Of je wel of niet een kraampakket krijgt of deze zelf moet regelen, heb je evt. uitgestelde kraamzorg of couveuze zorg nodig? Deze vergoedingen lopen ook via je aanvullende verzekering. 

Even terug naar de gangbare 49 zorguren. De zorg uren worden verdeeld over 8 dagen. Dag één tot en met dag acht na de geboorte.Verblijf je in het ziekenhuis? Voor iedere dag in het ziekenhuis worden er 6 kraamzorg uren in mindering gebracht als je borstvoeding geeft en 5,5 uur kraamzorg als je kunstvoeding geeft.

In sommige gevallen is extra zorg wenselijk. Misschien heb je meer uren kraamzorg nodig omdat je meer bostvoeding ondersteuning verlangd. Misschien ben je fysiek nog niet sterk genoeg. Misschien kan een paar uur extra zorg net het verschil uit maken voor een goede start. In overleg met de verloskundige worden er dan extra zorguren toegekend via het LIP formulier. Kraamzorg is altijd tot max 10 dagen na de geboorte (m.u.v uitgestelde kraamzorg) en max 80 uur. 

Als zelfstandige kan ik de inhoudelijke zorg wens samen met jou afstemmen zodat je de best afgestemde zorg krijgt! Mocht je buiten de uren die door de verzekeraar vergoed worden extra zorg nodig hebben is het mogelijk particulier uren bij te kopen. 

Na jouw inschrijving onder het kopje aanmelden ontvang je een bericht of ik ruimte heb rond jouw uitgerekende datum. Daarna volgen de kennismaking/intake afspraak tussen 8 en 6 weken voor jouw uitgerekende datum. 

Ook rondom de bevalling is contact mogelijk via whats-app. Ik zal je daarvoor een uitnodiging sturen. Als de wens daar is kan ik meedenken over vragen, ook is het fijn dat jullie mij op de hoogte houden tijdens de laatste loodjes zodat ik mijn kraamzorgen zo goed als mogelijk kan plannen. 

Om de de zorg zelfstandig te kunnen blijven verlenen en te kunnen garanderen ben ik in 2018 samen met drie andere collega's gestart met onze maatschap "KraamZORGopMAAT Kennemerland". We werken hierdoor samen met alle zorgverzekeraars en starten met een digitaal zorgdossier en groeiboek. Hier in worden alle belangrijke controles bijgehouden en kunnen worden gedeeld. Even wennen maar ook voor jou de mogelijkheid om in het privé-gedeelte informatie te krijgen en zelf gegevens bij te houden in het eerste jaar van de baby. Voor meer informatie over de maatschap kun je een kijkje nemen op onze website via kraamzorgopmaatkennemerland.nl Je kan op deze wijze ook alvast een beetje kennis maken met mijn kraamzorg collega's die als eerste back-up zullen verlenen in nood. 

Wil je meer informatie. Onder aanmelden kun je een uitgebreid aanmeld formulier vinden. Je kunt voor vragen ook dit formulier gebruiken en er dan voor kiezen niet alle velden in te vullen.

Je kunt je ook via de website www.kraamzorgopmaatkennemerland.nl aanmelden waarbij je duidelijk kan aangeven als je zorg van mij wenst. Dit mag ook later na inschrijving via kraamlive  waarna ik je eerst kan aangeven of ik ruimte heb in jouw uitgerekende periode. Ik zal je dan later uitleg geven over wat te regelen.

Vraag kraamzorg tijdig aan!

Als zelfstandig kraamverzorgende kan ik een beperkt aantal gezinnen plaatsen.